Nieuws

Ruben getuigt: ik wil blijven werken!
Na een zwaar verkeersongeval en dito revalidatie werkt Ruben sinds begin dit jaar twee halve dagen per week als online redacteur van een scholengroep. Hij doet dit goed en met erg veel goesting. Dit is dus een verhaal over graag werken en dat ook nog eens met passie doen. Ruben is een fiere, knappe man, trots op z’n werk en op de bijdrage die hij levert. Dixit Ruben: “Ik wil niet profiteren, ik wil blijven werken, zo goed als mogelijk.”
lees meer  


Lien: ineens werd het allemaal duidelijk...
Leerkracht Lien leerde al jong om met stress en angststoornissen om te gaan. Technieken die ze enthousiast met de kinderen uit haar klas en school deelde. De combinatie van haar gedrevenheid op school met enkele persoonlijke tegenslagen deden haar in een burn-out belanden. Liens job als leerkracht voldeed niet langer. Begeleid door loopbaancoach Vibeke kreeg ze weer een helder zicht op haar échte passies en missie. Met de juiste tips en begeleiding durfde ze zich stapje na stapje, aan een heuse sprong te wagen: een carrièreswitch naar zelfstandige coach relaxologie.
lees meer  


Sien: het is nooit te laat om nieuwe wegen in te slaan
Uitgesproken sociaal, contactvaardig en flexibel... Het zijn slechts enkele van de troeven die Sien handig van pas kwamen als verkoopster in een groentewinkel. Wanneer deze job haar te zwaar begint te wegen, gaat Sien gebukt onder stress op zoek naar alternatieven. Tijdens een loopbaan-begeleidingstraject neemt ze zichzelf en haar werk onder de loep. Ze beslist een opleiding tot medisch secretaresse te volgen, en bewandelt nu enthousiast nieuwe wegen.
lees meer  


Melissa: Ik durf weer te dromen
Melissa raakte betrokken bij een zwaar auto-ongeluk waardoor ze een blijvend voetletsel opliep. Haar fulltime job als zorgkundige bleek niet langer haalbaar, dus ging ze nood-gedwongen op zoek naar alternatieven. Begeleid door haar loopbaancoach Lien zette Melissa alle opties op een rij en koos ze voor een nieuwe weg.
lees meer  


De getuigenis van Babs
Babs werkte als klantenvertegenwoordiger bij een IT-bedrijf. Ondanks haar passie om anderen te helpen, geraakte ze stilaan opgebrand door de steeds groter wordende werkdruk. Ze was helemaal de kluts kwijt op professioneel vlak en Inzicht hielp haar terug haar weg te vinden.
lees meer  


Loopbaanbegeleider Inzicht steunt de Week van het Werkgeluk
Dit jaar start op 24 september de eerste Week van het Werkgeluk. Een internationaal initiatief dat via onze Noorderburen zijn weg naar België vond. Loopbaanbegeleidingscentrum Inzicht onderschrijft het manifest en gelooft dat werkgeluk loont.
lees meer