Nieuws

Mieke: ik leerde mijn piekeren om te buigen in positieve acties
Mieke is een administratieve duizendpoot en logistiek planner voor een groot distributiebedrijf. Ze is ook mama; haar kinderen puberen volop. Ze zoekt tips om haar werk werkbaarder te maken – ‘Wat kan ik doen?’ De keuze valt op een Inzicht-coach die vlot bereikbaar is op wandelafstand.
lees meer  


Al schrijvend ontdekt Simon zijn passie
De 37-jarige Simon leidt al 10 jaar samen met zijn vader en zus een KMO in de bouwsector in het Meetjesland. Toen hij destijds bij het bedrijf aansloot, wilde hij met zijn kennis en capaciteiten vooral zijn familie bijstaan. Hij maakte een keuze ‘voor de passie van een ander’, geen keuze voor zichzelf. Toen z’n vader onlangs aankondigde dat hij een stap opzij ging zetten, kwam bij Simon de vraag naar boven: ‘Hoe kon hij op dit kantelmoment in z’n loopbaan juiste keuzes maken?’ Simon wilde echt te weten komen wat zijn eìgen passies zijn en hoe hij die in zijn loopbaan aan bod kan laten komen.
lees meer  


Ruben: ik wil blijven werken!
Na een zwaar verkeersongeval en dito revalidatie werkt Ruben sinds begin dit jaar twee halve dagen per week als online redacteur van een scholengroep. Hij doet dit goed en met erg veel goesting. Dit is dus een verhaal over graag werken en dat ook nog eens met passie doen. Ruben is een fiere, knappe man, trots op z’n werk en op de bijdrage die hij levert. Dixit Ruben: “Ik wil niet profiteren, ik wil blijven werken, zo goed als mogelijk.”
lees meer  


Lien: ineens werd het allemaal duidelijk...
Leerkracht Lien leerde al jong om met stress en angststoornissen om te gaan. Technieken die ze enthousiast met de kinderen uit haar klas en school deelde. De combinatie van haar gedrevenheid op school met enkele persoonlijke tegenslagen deden haar in een burn-out belanden. Liens job als leerkracht voldeed niet langer. Begeleid door loopbaancoach Vibeke kreeg ze weer een helder zicht op haar échte passies en missie. Met de juiste tips en begeleiding durfde ze zich stapje na stapje, aan een heuse sprong te wagen: een carrièreswitch naar zelfstandige coach relaxologie.
lees meer  


Sien: het is nooit te laat om nieuwe wegen in te slaan
Uitgesproken sociaal, contactvaardig en flexibel... Het zijn slechts enkele van de troeven die Sien handig van pas kwamen als verkoopster in een groentewinkel. Wanneer deze job haar te zwaar begint te wegen, gaat Sien gebukt onder stress op zoek naar alternatieven. Tijdens een loopbaan-begeleidingstraject neemt ze zichzelf en haar werk onder de loep. Ze beslist een opleiding tot medisch secretaresse te volgen, en bewandelt nu enthousiast nieuwe wegen.
lees meer  


Melissa: Ik durf weer te dromen
Melissa raakte betrokken bij een zwaar auto-ongeluk waardoor ze een blijvend voetletsel opliep. Haar fulltime job als zorgkundige bleek niet langer haalbaar, dus ging ze nood-gedwongen op zoek naar alternatieven. Begeleid door haar loopbaancoach Lien zette Melissa alle opties op een rij en koos ze voor een nieuwe weg.
lees meer