Werk je bij een voedingsbedrijf of een Taborgroep-organisatie? Als je loopbaanbegeleiding volgt bij Inzicht betalen Alimento (voedingssector) of de Taborgroep dit volledig terug. Interesse? Meer weten? Contacteer ons!

Ontmoet Sien ...

het is nooit te laat om nieuwe wegen in te slaan

Ontmoet Sien ...

het is nooit te laat om nieuwe wegen in te slaan

Citroenen en meloenen

Sien werkt in een grote fruit- en groentewinkel, samen met 2 collega’s en haar meewerkende werkgever. Ze houdt van de klantencontacten en draagt speciale zorg voor de omaatjes en opaatjes die iets meer tijd nodig hebben.

Ook al zet Sien altijd het magazijnwerk en de bestellingen nauwgezet klaar, toch staat ze liever in de winkel. Ze is loyaal, springt bij waar nodig en wisselt al eens van uurrooster als haar collega met vakantie wil. Weekendwerk neemt ze erbij, maar toch valt het Sien steeds zwaarder dat haar werk zoveel beslag legt op haar sociaal- en privéleven.

Als het plaatje niet meer klopt

Sien geeft veel, maar ze mist de waardering van haar werkgever en collega’s. Een babbel met een klant doet bij de baas de wenkbrauwen fronsen. Ze krijgt hier en daar spottende opmerkingen te verwerken. Time is money… haar motivatie zakt weg. Sien begint steeds vaker haar werkdag met een krop in de keel. De stressklachten stapelen zich op. De vragen gonzen door haar hoofd…

Meer inzicht dankzij loopbaanbegeleiding

Deze situatie is niet langer houdbaar, dus zet Sien op aanraden van vrienden de stap naar loopbaanbegeleiding. In haar loopbaangesprekken met jobcoach Vé gaat ze op zoek naar wat zij écht belangrijk vindt in haar werk. Welke haar drijfveren en haar talenten zijn, en hoe deze zich verhouden tot de werkcontext.

Werd deze job te zuur voor Sien? Wat liep er fout? Welke zijn de alternatieven? En welke richting wil ze nu verder uitgaan? Door familiale omstandigheden had Sien geen hogere studies aangevat, dus gooit ze nu het roer helemaal om en start ze een opleiding medisch secretariaat in het volwassenenonderwijs.

Nieuwe wegen die het leven zoeter maken

Ondertussen is Sien helemaal ingewerkt in haar nieuwe job als medewerker bij een ziekenfonds en blikt ze tevreden terug op het traject: Het was een zeer leerrijke en motiverende oefening. Ik kreeg weer zicht op wie ik écht ben en wat ik wil doen. Nu heb ik het gevoel dat mijn “talenten in actie” beter zichtbaar zijn. Ik heb één jaar bewust geïnvesteerd om mijn loopbaan toch wat zoeter te maken. Daar ben ik nu zo blij om!

De tips van loopbaanbegeleider Vé

Maak voor jezelf de balans op van wat je energie geeft en waar je energie aan verliest en concentreer je op wat je sterker maakt.
Ontdek waar je “goesting” zit en waar je talenten liggen, zo kan je met veel meer werkplezier aan de slag gaan.
Durf een paar scenario’s onderzoeken, zowel inhoudelijk, praktisch, financieel… Als loopbaancoach hebben wij heel wat ervaring op de werkvloer, wij stellen deze graag ter beschikking van onze klanten!

Inzicht loopbaanbegeleiding: verbind je talent, werk en gezondheid

Stel jij je ook vragen over je job? Wil je meer inzicht in je loopbaan? Breng je talenten in kaart en ontdek jouw potentieel door samen met onze coaches op een objectieve manier je werk onder de loep te nemen. Onze loopbaancoaches werken vertrouwelijk en volledig op maat.

Maak een afspraak

voor een gratis & vrijblijvend kennismakingsgesprek in jouw buurt

Maak een afspraak voor een gratis & vrijblijvend kennismakingsgesprek in jouw buurt

Scroll naar boven