Werk je bij een voedingsbedrijf of een Taborgroep-organisatie? Als je loopbaanbegeleiding volgt bij Inzicht betalen Alimento (voedingssector) of de Taborgroep dit volledig terug. Interesse? Meer weten? Contacteer ons!

Getuigenissen

verbind je talent, werk en gezondheid

Getuigenissen

verbind je talent, werk en gezondheid

Geoffrey

Ontmoet Geoffrey

Ik ben mij bewust geworden van wat ik echt wil.

Geoffrey informeert, na een doorverwijzing van zijn psycholoog, naar wat loopbaanbegeleiding voor hem kan betekenen. Hij is in ziekteverlof, na een stevige burn-out en een ontslag. Stilletjes is hij zijn batterij terug aan het opladen en wil hij zich focussen om opnieuw te starten, maar hij ziet even niet hoe en wat hij het beste doet.

Ontmoet Ellen

Blijven of een nieuwe job zoeken? Ellen koos voor het eerste

Blijf ik waar ik nu werk, of ga ik op zoek naar een nieuwe baan? Dat was de vraag waar Ellen* mee worstelde. Ze haalde te weinig voldoening uit haar job als logistieke medewerker – iets wat haar frustreerde. Tegelijk was ze niet zeker of een nieuwe baan wel de juiste oplossing was. En dus ging ze aankloppen bij Divergent.

Ellen
Sara

Ontmoet Sara

Ik heb ontdekt waar mijn echte passie ligt

Doctoreren leek Sara, 26 en apotheker van opleiding, op het lijf geschreven. Maar tegen alle verwachtingen in haalde ze er minder voldoening uit dan gedacht. Bij Divergent leerde ze ontdekken waar haar ware passie ligt: communiceren en doceren over haar vakgebied.

Ontmoet Bert

Ik snap nu beter wat me stress geeft

In de academische wereld voelt Bert* (37) zich als een vis in het water. Alleen: de lat ligt steeds hoger, en ook de druk om telkens weer op zoek te moeten gaan naar een nieuw project viel hem steeds zwaarder. Loopbaanbegeleiding bij Divergent hielp hem helder te zien in zijn situatie.

Mieke
Michel

Ontmoet Michel

Ik voel me terug gewaardeerd op het werk. Of zoals ze bij ons zeggen: een tevreden koe geeft meer melk!

Michel meldt zich bij ons aan op aanraden van zijn huisarts. Hij heeft een aanhoudende pijn in nek en schouders. Deze is vermoedelijk te verklaren door het herhalen van dezelfde bewegingen op zijn werk: Michel is operator in een grote zuivelfabriek en dat al meer dan 20 jaar.

Ontmoet Mieke

Ik leerde piekeren, om te buigen in positieve acties

Mieke is een administratieve duizendpoot en logistiek planner voor een groot distributiebedrijf. Ze is ook mama; haar kinderen puberen volop. Ze zoekt tips om haar werk werkbaarder te maken - ‘Wat kan ik doen?’ De keuze valt op Inzicht-coach Vé die vlot bereikbaar is op wandelafstand.

Mieke
Simon

Ontmoet Simon

Al schrijvend ontdekt Simon zijn passie

De vraag van Ruben bij de start van deze loopbaanbegeleiding was direct heel concreet: “Help me alsjeblieft om mijn deeltijdse tewerkstelling van 20% te behouden.” Hij vreesde immers dat zijn contract op het einde van het schooljaar zou worden stopgezet.

Ontmoet Ruben

Ik wil blijven werken!

De vraag van Ruben bij de start van deze loopbaanbegeleiding was direct heel concreet: “Help me alsjeblieft om mijn deeltijdse tewerkstelling van 20% te behouden.” Hij vreesde immers dat zijn contract op het einde van het schooljaar zou worden stopgezet.

Ruben
Lien

Ontmoet Lien

Ineens werd het allemaal duidelijk

Toen ik meer dan tien jaar geleden als leerkracht lager onderwijs startte, had ik al een moeilijk traject achter de rug. Op 18-jarige leeftijd ontwikkelde ik een ernstige angst- en paniekstoornis die me in contact bracht met psychiaters, psychologen, dokters en osteopaten. Na een lange zoektocht bewandelde ik het pad van de alternatieve geneeskunde en maakte ik kennis met yoga, mindfulness, massagetechnieken, ademhalingstherapie, meditatie...

Ontmoet Sien

Het is nooit te laat om nieuwe wegen in te slaan

Sien werkt in een grote fruit- en groentewinkel, samen met 2 collega’s en haar meewerkende werkgever. Ze houdt van de klantencontacten en draagt speciale zorg voor de omaatjes en opaatjes die iets meer tijd nodig hebben.

Sien
Melissa

Ontmoet Melissa

Ik durf weer te dromen

Melissa werkte jaren enthousiast als zorgkundige in een rust- en verzorgingstehuis. Zij houdt erg veel van de sociale contacten, zowel met de bewoners als met haar collega’s. En mensen helpen maakt haar gelukkig. Getroffen door een zwaar auto-ongeluk, moest Melissa’s linkervoet geopereerd worden, met een blijvend letsel tot gevolg.

Ontmoet Karl

Het ontbrekend puzzelstukje is gevonden

Karl werkt al meer dan 15 jaar in de verzekeringssector. Onlangs werd bij hem de diagnose van ASS vastgesteld. Dit werkte voor een stuk bevrijdend, want vele puzzelstukjes vielen ineens op hun plaats.

Karl
Ashia

Ontmoet Ashia

Ik wil leren, doen en er voor gaan

Ashia werkt als verkoopster in een schoenwinkel. Een job die heel wat flexibiliteit en weekendwerk vraagt. En een combinatie werk/gezin die steeds moeilijker wordt nu er een kindje is en haar man regelmatig in het buitenland verblijft.

Ontmoet Diana

 Ik wil terug naar de werkvloer

Diana is een zelfstandig verpleegkundige. Een rasechte verzorgster. Energiek en steeds positief naar al haar klanten toe. Na de diagnose van kanker was zij noodgedwongen een tijdje uit de running.

Diana
Jan

Ontmoet Jan

 “Steel man” blijft “stielman”

Jan is metaalbewerker met hart en ziel. Hij werkt graag met zijn handen, houdt van perfectie in zijn job én in zijn werkomgeving. Gezondheidsklachten bezorgen hem stress, leggen druk op zijn privé- en beroepsleven waardoor hij steeds verder afdwaalt van de gedrevenheid die hem jaren kenmerkte.

Ontmoet Willem

 Wanneer leeftijd geen issue is!

Willem werkt als laborant in een groot ziekenhuis en doet vooral onderzoekswerk. Hij straalt maturiteit uit, heeft kisten vol levens- en werkervaring en stamt uit een generatie die loyaal is aan zijn werkgever. Daarbij bulkt hij nog van de goesting voor zijn job.

Willem
Nina

Ontmoet Nina

 Ik ben jong en ik wil wat.

Nina werkt al 8 jaar aan de band in een productiebedrijf. Door omstandigheden heeft ze haar secundair diploma nooit gehaald. Zij droomt ervan om zich te engageren voor een job in de sociale sector.

Scroll naar boven