Werk je bij een voedingsbedrijf of een Taborgroep-organisatie? Als je loopbaanbegeleiding volgt bij Inzicht betalen Alimento (voedingssector) of de Taborgroep dit volledig terug. Interesse? Meer weten? Contacteer ons!

Ontmoet Melissa ...

Ik durf weer te dromen

Ontmoet Melissa ...

Ik durf weer te dromen

Wanneer je droomjob op de helling komt te staan

Melissa werkte jaren enthousiast als zorgkundige in een rust- en verzorgingstehuis. Zij houdt erg veel van de sociale contacten, zowel met de bewoners als met haar collega’s. En mensen helpen maakt haar gelukkig. Getroffen door een zwaar auto-ongeluk, moest Melissa’s linkervoet geopereerd worden, met een blijvend letsel tot gevolg.

Melissa’s job werd haar fysisch te zwaar. Ze kan maximum 15 uur per week werken in shiften van 4 uur. Vooral de avondshift is moeilijk haalbaar. Daarnaast heeft ze sinds haar ongeluk last van paniekaanvallen. Ze zocht hiervoor psychologische begeleiding en past de ontvangen tips, zo goed mogelijk toe. Melissa kampte met heel veel vragen over hoe het nu verder moest.

Meer inzicht dankzij loopbaanbegeleiding

Doorverwezen door het ziekenfonds is Melissa een loopbaanbegeleidingstraject gestart bij Inzicht in Kortrijk. Haar coach Lien hanteerde de spiegelmethodiek en droomscenario’s om Melissa’s kwaliteiten, talenten en interesses in kaart te brengen.

Dankzij Liens expertise op de arbeidsmarkt en haar ervaring met de 5 A’s - arbeidsorganisatie, -inhoud, -voorwaarden, -relaties en -omstandigheden - hielp ze Melissa een beter inzicht te krijgen in wat Melissa echt zou willen doen en welke werkomgeving hiervoor geschikt zou kunnen zijn.

Aanvraag van een VOP en opleiding als opstap naar een nieuwe job

Lien hielp Melissa’s kansen op de arbeidsmarkt verruimen door een Vlaamse Ondersteuningspremie of VOP aan te vragen. Deze premie compenseert werkgevers voor eventueel productiviteitsverlies bij de tewerkstelling van personen met een arbeidsbeperking.

Bij het overlopen van specifieke VDAB-vacatures, besliste Melissa om een opleiding te gaan volgen. Zij informeert zich momenteel over een opleiding medisch secretariaat of administratief medewerker zodat zij de stap zal kunnen zetten naar de opleiding en vervolgens de job die het meest haalbaar is.

Hoe heeft Melissa dit traject beleefd?

In het begin had ik het moeilijk om niet te blijven stilstaan bij mijn alledaagse, fysieke problemen. Eerst wou ik niet verder kijken dan één dag, maar dankzij de coaching en droomscenariomethodiek heb ik mijn horizon weer verbreed. Nu durf ik weer te dromen.

Ik kreeg nieuwe perspectieven en wil met mijn opleiding een andere weg inslaan. Ik werd me weer bewust van wat ik graag doe en kreeg een concreter zicht op mijn troeven. Ik weet nu wat ik echt wil en ga ik er alles aan doen om mijn talenten weer ten volle in te zetten.

De tips van loopbaanbegeleider Lien

Durf afstand te nemen van je huidige (werk)situatie en sta open voor verandering.
Probeer een realistisch beeld te krijgen van wat er fysiek niet meer lukt, maar vooral van wat wel nog kan. Zo kan je samen met je werkgever een haalbaar takenpakket bespreken.
Zoek steun bij jouw netwerk: vrienden, partner, familie en collega’s. Je staat er echt niet alleen voor.

Inzicht loopbaanbegeleiding: verbind je talent, werk en gezondheid

Stel jij je ook vragen over je job? Wil je meer inzicht in je loopbaan? Breng je talenten in kaart en ontdek jouw potentieel door samen met onze coaches op een objectieve manier je werk onder de loep te nemen. Onze loopbaancoaches werken vertrouwelijk en volledig op maat.

Maak een afspraak

voor een gratis & vrijblijvend kennismakingsgesprek in jouw buurt

Maak een afspraak voor een gratis & vrijblijvend kennismakingsgesprek in jouw buurt

Scroll naar boven