Werk je bij een voedingsbedrijf of een Taborgroep-organisatie? Als je loopbaanbegeleiding volgt bij Inzicht betalen Alimento (voedingssector) of de Taborgroep dit volledig terug. Interesse? Meer weten? Contacteer ons!

Ontmoet Michel ...

IK VOEL ME TERUG GEWAARDEERD OP HET WERK. OF ZOALS ZE BIJ ONS ZEGGEN: EEN TEVREDEN KOE GEEFT MEER MELK!

Ontmoet Michel ...

IK VOEL ME TERUG GEWAARDEERD OP HET WERK. OF ZOALS ZE BIJ ONS ZEGGEN: EEN TEVREDEN KOE GEEFT MEER MELK!

Michel meldt zich bij ons aan op aanraden van zijn huisarts. Hij heeft een aanhoudende pijn in nek en schouders. Deze is vermoedelijk te verklaren door het herhalen van dezelfde bewegingen op zijn werk: Michel is operator in een grote zuivelfabriek en dat al meer dan 20 jaar.

“De laatste tijd moet ik me naar mijn job slepen” zegt Michel. “Ik werk met wisselende ploegen en dat vond ik nooit een probleem, maar de jaren eisen hun tol. Ik heb meer tijd nodig om me aan te passen. Daarbovenop is er een nieuwe chef die de opdracht kreeg om ‘de zweep erop te leggen’. Targets moeten gehaald worden. Gelukkig bouwde men een nieuwe, efficiëntere productielijn. Zo zijn die targets haalbaarder, maar het is niet evident om aan de nieuwe lijn te werken. De interne opleiding hielp wel. Ondertussen viel ook een collega ziek. De interim-arbeider die hem vervangt moet opgeleid worden. En ja, dat nemen we er ook nog bij”, getuigt Michel. “Hoe kan ik dat nog ruim 10 jaar volhouden, wetende dat een mens er niet jonger op wordt…”

Persoonlijke waarden

In de sessies loopbaanbegeleiding gaan we op zoek naar persoonlijke waarden. Daar komt o.a. autonomie en de balans werk/privé uit. We zoeken ook uit wanneer Michel zich energiek voelt, zowel in als buiten het werk. We komen uit op organiseren, hulpvaardig zijn en van betekenis kunnen zijn. Uit een persoonlijkheidstest blijkt dat Michel extravert en intuïtief is. Vertaald: een actiegerichte vernieuwer.

Michel: “Ik hou ervan om op een zelfstandige manier te werken. Ik ben ook graag bezig met mensen en wil het beste bij mijn collega’s naar boven halen. Als ancien heb ik een scherpe kijk op hoe het werk op een motiverende manier georganiseerd kan worden. Ik heb een aantal ideeën in mijn hoofd…maar daar blijven ze, voorlopig, opgesloten.”

“Een tevreden koe geeft meer melk, zeggen ze hier.”

Waardering

Michel gelooft dat tevreden medewerkers beter presteren. Een waarderende samenwerking is heel belangrijk. We bereiden een gesprek voor met de direct leidinggevende om zijn voorstellen goed onder woorden te brengen.

MichKoeel: “Een tevreden koe geeft meer melk, zeggen ze hier. Ik weet en hoor wat er tussen de collega’s leeft en kaart enkele zaken aan bij de chef. Dat verloopt goed! Hij neemt enkele van mijn voorstellen mee op: een check in/out moment bij de wissel van shifts en een goed zichtbaar bord met vragen en oplossingen. Ik ben tevreden: als we materiaal nodig hebben, noteren we dat en dat komt er veel sneller dan vroeger. Als ik een vraag heb, dan zie ik dat sneller naar een oplossing gaan. Ik ervaar waardering en mijn leidinggevende vraagt nu regelmatig naar mijn mening!”

Batterijen opladen

We nemen samen ook de balans werk/privé van Michel onder de loep. Ik vraag hoe hij zich ontspant. Michel: “Door mijn ploegensysteem is er geen ruimte meer voor mijn vrijwilligerswerk en ook sport is erbij ingeschoten. Dat waren vroeger energiegevers tot en met! O ja, een sauna af en toe. Ik was bijna vergeten dat ik dat zo graag doe.”

Dat je eigen batterijen opladen van groot belang is, moet nog even doorsijpelen. Michel plant, voorlopig nog wat onwennig, momenten van ontspanning. Zeker weten dat dat snel een goede gewoonte wordt!

Stel jij je ook vragen over je job? Wil je meer inzicht in je loopbaan?

De loopbaancoaches van Inzicht hebben oog voor de klant en voor de context van de werkvloer. Door hun jarenlange expertise verbinden ze talent, werk en gezondheid.

Maak een afspraak

voor een gratis & vrijblijvend kennismakingsgesprek in jouw buurt

Maak een afspraak voor een gratis & vrijblijvend kennismakingsgesprek in jouw buurt

Scroll naar boven