Werk je bij een voedingsbedrijf of een Taborgroep-organisatie? Als je loopbaanbegeleiding volgt bij Inzicht betalen Alimento (voedingssector) of de Taborgroep dit volledig terug. Interesse? Meer weten? Contacteer ons!

Ontmoet Mieke ...

Ik leerde piekeren, om te buigen in positieve acties

Ontmoet Mieke ...

Ik leerde piekeren, om te buigen in positieve acties

Mieke is een administratieve duizendpoot en logistiek planner voor een groot distributiebedrijf. Ze is ook mama; haar kinderen puberen volop. Ze zoekt tips om haar werk werkbaarder te maken – ‘Wat kan ik doen?’ De keuze valt op Inzicht-coach Vé die vlot bereikbaar is op wandelafstand.

Werkdagen die niet lijken te stoppen
“Mijn werkdag lijkt nooit meer te stoppen”, zegt Mieke. “De dienst is onderbemand. Constant rinkelt de telefoon en vragen magazijniers uitleg.” Mieke stelt zich flexibel op en is voortdurend in verbinding met haar werk. “Schuldgevoel steekt de kop op als ik niet beschikbaar ben of niet altijd ja zeg.” Ook vanuit haar opvoeding ondervindt Mieke beïnvloeding: “‘Voortdoen, flink zijn, niet opgeven’ zijn me met de paplepel ingegeven.” (En nee, ze is geen West-Vlaamse om hier een cliché te doorbreken).

Mieke is prikkelbaar op het werk én thuis. “Ik herken mezelf niet meer. Ik pieker me kapot. Bij wie kan ik terecht? Mijn leidinggevende hoort me wel, maar kan geen oplossing bieden. Mijn collega’s zijn zelf bezig met ‘overleven’.”

Piekeren ombuigen in positieve acties
We halen in de sessies loopbaanbegeleiding talenten van onder het stof. We zoeken naar uitdagingen om die talenten weer beter in evenwicht te krijgen. We vertalen dit in concreet gedrag: Mieke gaat een gesprek aan met haar leidinggevende en krijgt toestemming om 1 dag thuis te werken. Ze oefent in grenzen bewaken. Ze last bedenktijd in om niet meteen ja te zeggen en slaagt erin om een aantal keren nee te zeggen.

“Ik voel me weer veerkrachtiger, zowel op het werk als thuis!”

We zoeken energiegevers en plannen ontspanning in. Mieke weet dat mentale rust belangrijk is en maakt hier werk van: offline van het werk vanaf 18u, een wekelijks uurtje yoga wordt weer ingevuld en ze speelt opnieuw amateurtoneel. Weekend is family-time! We brengen het netwerk van Mieke in kaart. Wie zijn je dierbaren/ bij wie kan je terecht? We plakken er namen en kansen op. Al deze acties leveren Mieke op zeer korte termijn winst op!

Stel jij je ook vragen over je job? Wil je meer inzicht in je loopbaan?

Breng je talenten in kaart en ontdek jouw potentieel, door samen met onze loopbaancoaches op een objectieve manier je werk onder de loep te nemen. Onze coaches werken vertrouwelijk en volledig op maat in Oost-Vlaanderen.

Maak een afspraak

voor een gratis & vrijblijvend kennismakingsgesprek in jouw buurt

Maak een afspraak voor een gratis & vrijblijvend kennismakingsgesprek in jouw buurt

Scroll naar boven