De getuigenis van Babs


Babs werkte als klantenvertegenwoordiger bij een IT-bedrijf. Ondanks haar passie om anderen te helpen, geraakte ze stilaan opgebrand door de steeds groter wordende werkdruk. Ze was helemaal de kluts kwijt op professioneel vlak en Inzicht hielp haar terug haar weg te vinden.

Op hetzelfde moment als haar vriend ging Babs door een moeilijke periode op het werk. Daarop besloten ze allebei om loopbaanbegeleiding te gaan volgen bij Inzicht. “We hadden het erover met zijn moeder, mijn schoonmoeder, en zij kende enkele personen die een positieve ervaring hadden met loopbaanbegeleiding. Zij wist ook dat we hiervoor loopbaancheques konden inzetten, waardoor we het gevoel hadden dat we eigenlijk niets te verliezen hadden.”
 
Op het randje van een burn-out
Babs hoopte dat loopbaanbegeleiding haar zou kunnen helpen om een job te vinden die beter bij haar paste en die haar wel gelukkig maakte. “Op dat moment was ik ervan overtuigd dat zo’n job niet bestond. Dit was al de tweede job die tegenviel en ik vroeg mij af of ik ooit wel mijn plaatsje zou vinden op de arbeidsmarkt. Na mijn eerste werkervaring bij een callcenter begon ik te werken voor een start-up, die op korte tijd sterk groeide. In de eerste maanden vond ik mijn takenpakket heel boeiend en fijn, maar toen was de werkdruk ook nog niet zo hoog. Tijdens de laatste maanden moest ik enkele grote klanten begeleiden en daarbij werd erop gehamerd dat ik absoluut geen misstap mocht begaan, want dan liepen ze dankzij mij veel geld mis. Daardoor ontwikkelde ik stilaan een afkeer van mijn functie. Het feit dat het ook nog eens niet echt aansloot bij mijn studies maakte het er natuurlijk niet beter op. Ik kon het tempo waaraan ik verschillende taken opgelegd kreeg op de duur niet meer bijhouden. Ik had daarbij ook sterk het gevoel dat mijn werk niet geapprecieerd werd. Ik werkte keihard en kreeg daar naar mijn gevoel niets voor in de plaats. Dat zorgde ervoor dat ik op het randje van een burn-out zat. Toen ben ik gelukkig op tijd op de rem gaan staan. Ik ben loopbaanbegeleiding gaan volgen, ik ben verschillende keren naar een psycholoog geweest en dat heeft mij er weer bovenop geholpen.”
 
Zelfreflectie
De loopbaanbegeleiding was voor Babs al vanaf het eerste gesprek een positieve en leerrijke ervaring. “Ik was de dag voor het intake gesprek terug gaan werken na anderhalve week ziekenverlof en dezelfde (lichamelijke) klachten kwamen onmiddellijk terug. Ik voelde ook dat mijn psychische gevoel niet verbeterd was, maar ik wou het nog niet toegeven aan mezelf. Toen heeft de loopbaanbegeleidster mij doen inzien dat ik echt nog niet klaar was om terug te gaan werken. Ze stelde mij onmiddellijk op mijn gemak.” Tijdens de loopbaanbegeleiding kreeg Babs regelmatig opdrachten mee naar huis, die haar hielpen om meer inzicht te krijgen in zichzelf. “Tijdens mijn ziekenverlof was dat eigenlijk ideaal, want ik had overdag toch vaak niets te doen. Het was wel even wennen aan het principe van zelfreflectie, want dat had ik nog nooit zo uitgebreid gedaan. Als ik er nu op terugkijk was dat een hele goede oefening, want ik heb mezelf er beter door leren kennen. Soms begon ik er met tegenzin aan, maar achteraf gezien ben ik blij dat ik zoveel huiswerk kreeg. De 360° scan, één van die thuisopdrachten, is mij het meest bijgebleven. De manier waarop de mensen in mijn omgeving mij zo positief omschreven, heeft mij zelfs een beetje ontroerd. Dat ga ik zeker meenemen naar de toekomst, omdat ik erg bescheiden ben en die scan helpt mij om mijn eigen kwaliteiten te kunnen benoemen.”
 
Nieuwe functie
De begeleiding bij Inzicht heeft Babs uiteindelijk niet alleen geholpen op professioneel vlak, maar ook op persoonlijk vlak. “Enerzijds heeft het mij sterker in mijn schoenen doen staan, waardoor ik meer mijn mening durf te uiten op het werk en daarbuiten. Zo heb ik een gesprek durven aangaan met mijn vorige leidinggevende, die voor mij toch ook wel een stressfactor betekende op het werk al die maanden. Het moeilijkste was voor mij dat hij ook een vriend was in de privésfeer, waardoor ik zijn gevoelens niet wou kwetsen. Al was dat misschien al gebeurd door gefrustreerd rond te lopen op het werk. Uiteindelijk hebben we afgesproken op café en heb ik alles gezegd wat op mijn lever lag. Het was een hele opluchting om alles op tafel te kunnen gooien en sinds dat gesprek is de relatie terug beter, zowel in de werk- als de privésfeer. Anderzijds heeft het mij ook nieuwe inzichten gebracht over wie ik ben op de werkvloer en wat ik nodig heb om goed te kunnen functioneren, iets wat ik zeker meeneem in de rest van mijn carrière.” Na een goed gesprek met de vertrouwenspersoon in het bedrijf kreeg Babs een nieuwe functie aangeboden en besloot ze om toch niet van werk te veranderen. “Ze hadden speciaal voor mij een nieuwe functie in het leven geroepen, eentje zonder klantencontact, wat mij net zoveel stress bezorgde, maar waarin ik mijn creativiteit kwijtkon. Momenteel werk ik dus voltijds als “Content Creator” en dat bevalt me heel goed. Ik ben terug gelukkig op mijn werk en ben ervan overtuigd dat ik daar de eerstvolgende jaren goed zit.”

Voor alle leeftijden
Met haar 24 lentes behoort Babs tot de jongste personen die loopbaanbegeleiding hebben gevolgd bij Inzicht. Meestal maken mensen de balans op rond hun 35ste of 40ste. Toch voelde Babs zich er niet té jong voor. “Ik denk dat het nuttig kan zijn voor elke leeftijdscategorie. Het moment moet juist zijn, namelijk het moment waarop je niet meer zeker bent of je werk je wel gelukkig maakt. Het kan ook heel erg interessant zijn wanneer je net afgestudeerd bent en je komt bijvoorbeeld tot het besef dat je studies niet echt aansluiten bij je professionele interesses. Ook vijftigers die iets totaal anders met hun leven willen, kunnen er zeker baat bij hebben. Als je bijvoorbeeld al heel je leven een droom hebt en je wil weten of die droom haalbaar is, dan is loopbaanbegeleiding ook een goede eerste stap. Je hoeft dus zeker niet met loopbaanbegeleiding te wachten tot het moeilijk wordt op je werk. Ondertussen heb ik zelf al enkele kennissen de tip gegeven om loopbaanbegeleiding te gaan volgen. Zij hadden bijvoorbeeld niet genoeg uitdaging op het werk. Loopbaanbegeleiding zou hen kunnen helpen om inzicht te krijgen in welke jobs er nog bij hen passen en wat de verschillende mogelijkheden zijn. Ik raad het iedereen aan!”